کنترل دیابت

پزشکی

خانه

یوکو یوکو

خرید من

انواع دیابت و علت به وجود آمدن آن ها

انواع دیابت و علت به وجود آمدن ان ها - الو دیابت
آنچه در این مقاله میخوانید: (برای دسترسی سریع کلیک کنید)

در سال‌های اخیر، دیابت به‌عنوان یک مسئله مهم بهداشتی که زندگی میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده، معرفی میشود. با افزایش شیوع دیابت، متخصصان و محققان پزشکی به طور مداوم در تلاشند تا راه حل های جدیدی برای درمان و کنترل بهتر این بیماری مزمن ایجاد کنند. برای کمک به تشخیص به موقع و کاهش خطرهای جدی بیماری دیابت، داشتن اطلاعات کافی، در مورد انواع دیابت و علائم آنها بسیار مهم است، ما در این مقاله توضیحات کاملی در رابطه با انواع مرض قند خون و علت به وجود آمدن آن ها ارائه کرده ایم!

علت به وجود آمدن بیماری دیابت چیست؟

ابتلا به انواع دیابت، به نحوه ی تبدیل غذا به انرژی در بدن مربوط میشود. هنگامی که انسان غذا میخورد، بدن شروع به تجزیه غذا به قند و مواد دیگر کرده و سپس قند را در خون رها میکند، زمانی که میزان قند خون در بدن زیاد میشود، غده پانکراس شروع به ترشح انسولین میکند.

وظیفه انسولین انتقال قند خون به داخل سلول ها است، سلول ها از قند به عنوان انرژی استفاده می کنند. اگر بدن فردی نتواند به اندازه کافی انسولین ترشح کند و یا اینکه سلول ها به انسولین پاسخ ندهند، قند زیادی در خون باقی می ماند و باعث مشکلات بسیار زیادی از جمله بیماری های قلبی و کلیوی میشود.

در حال حاضر، تقریباً 463 میلیون بزرگسال در سراسر جهان به انواع دیابت مبتلا هستند که پیش‌بینی می‌شود این تعداد در سال‌های آینده افزایش یابد. خوشبختانه امروزه محصولات و خدمات متعددی وجود دارد که به بیماران دیابتی برای کنترل و بهبود این بیماری کمک میکنند، محصولاتی مانند نوار تست قند خون و دستگاه تست قند خون. در ادامه به بررسی انواع دیابت میپردازیم.

انواع دیابت

  • دیابت نوع یک
  • دیابت نوع دو
  • دیابت بارداری
  • پیش دیابت
  • دیابت بی مزه

دیابت نوع یک چیست؟ چگونه از دیابت نوع یک جلوگیری کنیم!

یکی از انواع مرض قند خون، دیابت نوع یک است. طبق تعریف سایت cdc.gov اگر دیابت نوع 1 دارید، پانکراس شما انسولین نمی‌سازد یا انسولین بسیار کمی تولید می‌کند. انسولین به قند خون کمک می کند تا (برای استفاده شدن به عنوان انرژی) وارد سلول های بدن شما شود. بدون انسولین، قند خون نمی تواند وارد سلول ها شود و در جریان خون تجمع می یابد.
دیابت نوع 1 کمتر از دیابت نوع 2 شایع است. حدود 5 تا 10 درصد از بیماران دیابتی، به دیابت نوع 1 مبتلا هستند. در حال حاضر، هیچ کس نمی داند چگونه از دیابت نوع 1 جلوگیری کند.

دیابت نوع 1 یک بیماری خودایمنی است ، در این بیماری، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلول های لوزالمعده که مسئول تولید انسولین هستند، حمله می کند. در این حالت، این سلول‌ها که به سلول‌های بتا معروف هستند، از بین می روند و در نتیجه تولید انسولین در بدن کم یا متوقف می شود. با کاهش تولید انسولین، بدن نمی تواند به درستی سطح قند خون را تنظیم کند و میزان گلوکز ( قند) موجود در خون بیشتر از حد طبیعی میشود.

افراد مبتلا به انواع دیابت بهتر است از نوار تست قند خون برای کنترل سطح قند خونشان استفاده کنند- الو دیابت

زندگی با دیابت نوع 1 نیازمند نظارت مداوم بر سطح قند خون و مصرف دقیق و منظم انسولین است. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 به تزریق منظم انسولین یا استفاده از پمپ های انسولین برای حفظ سطح قند خون پایدار وابسته هستند. آنها همچنین باید مراقب رژیم غذایی خود باشند و از نشانه های بالا یا پایین بودن قند خون، به خوبی آگاه باشند. در واقع افراد مبتلا به دیابت نوع یک، باید حتما از انسولین استفاده کنند و وعده های غذایی منظم داشته باشند،.

همانطور که گفته شد مدیریت و کنترل سطح قند خون برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک بسیار مهم است، الو دیابت برای آسان کردن دسترسی دائمی به محصولات و تجهیزات پزشکی دیابت، تمامی لوازم مورد نیاز این بیماران را عرضه میکند.

علت به وجود آمدن دیابت نوع یک

هنوز علت دقیق بروز دیابت نوع 1 مشخص نشده است، اما طبق نتایج تحقیقات پزشکان موارد زیر از عوامل مهم به وجود آمدن این بیماری هستند.

  • ژنتیک: ژنتیک نقش مهمی در دیابت نوع 1 دارد. افرادی که دارای تغییرات ژنتیکی خاص هستند بیشتر در معرض این اختلال خود ایمنی هستند.  همچنین سابقه خانوادگی این بیماری، احتمال ابتلا به دیابت نوع 1 را افزایش می دهد. اگر یکی از والدین یا خواهر و برادرتان به این بیماری مبتلا باشندشما بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به این نوع قند خون هستید.
  • اختلال خود ایمنی: دیابت نوع 1 به دلیل اینکه سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلول های بتای تولید کننده انسولین در لوزالمعده حمله می کند و آنها را از بین می برد، به وجود می آید. علت اصلی این نقص ایمنی هنوز پیدا نشده است. این اختلال خود ایمنی در افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری هستند، ایجاد میشود.
  • عوامل محیطی: برخی عوامل محیطی در ایجاد دیابت نوع 1 نقش دارند. قرار گرفتن در معرض برخی از عفونت های ویروسی در دوران بارداری یا نوزادی و یا قرار گرفتن در معرض سموم محیطی مانند مواد شیمیایی، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

ناتوانی بدن در تولید انسولین و پیامدهای آن

انسولین هورمونی است که توسط پانکراس در لوزالمعده تولید می شود و به تنظیم سطح قند خون در بدن کمک می کند. در برخی از افراد، بدن توانایی تولید انسولین کافی را از دست می دهد و باعث به وجود آمدن انواع مرض قند خون میشود.

استفاده از نوار تست قند خون برای کنترل و مدیریت سطح قند خون برای افراد مبتلا به انواع قند خون بسیار مهم و ضروری است، با استفاده از نوار تست قند خون، افراد مبتلا به دیابت نوع 1 می توانند به راحتی و با دقت سطح گلوکز خون خود را در هر زمان و در هر مکانی اندازه گیری کنند. این کنترل دائمی قند خون به آنها اجازه می دهد تا تصمیمات آگاهانه ای در مورد رژیم غذایی، داروها و فعالیت بدنی خود بگیرند و حفظ سطح قند خون ثابت را آسان تر می کند.

پیشنهاد ویژه: برای تسکین درد های عضلانی و کاهش کمر درد میتوانید از محلول ضد درد کوبایاشی یوکو یوکو استفاده کنید.

دیابت نوع دو چیست؟

در بیماری دیابت نوع 2 که شایع ترین شکل بیماری دیابت است، بدن به اندازه کافی انسولین تولید نمی کند و یا سلول های بدن در برابر انسولین مقاومت می کنند، این مقاومت در برابر انسولین  به عواملی مانند چاقی، چربی دور شکم، عدم تحرک بدنی و عوامل ژنتیکی مربوط است. به طور کلی، ناتوانی بدن در تولید انسولین یا استفاده درست از آن، تعادل سطح قند خون در بدن را مختل می کند و منجر به ایجاد انواع قند خون و عوارض مرتبط با آن می شود.

دیابت نوع دو معمولا از طریق اصلاح سبک زندگی و عادات غذایی، قابل پیشگیری است. عدم استفاده درست از انسولین و داروهای تجویز شده برای بیمار و یا کنترل نکردن میزان قند خون، عوارض جدی و خطرات بزرگی برای بیمار دیابتی دارد. قند خون بالا منجر به سکته، بیماری های چشمی و از دست دادن بینایی، بیماری های کلیوی و … میشود.

علل و عوامل خطر دیابت نوع دو

همانطور که گفته شد، دیابت نوع 2 یکی از انواع قند خون است که بر نحوه پردازش گلوکز (قند) در خون تأثیر می گذارد. یکی از دلایل اصلی دیابت نوع دو، کم تحرکی است. هنگامی که افراد فعال نیستند، بدن آنها قادر به استفاده درست از انسولین نیست. وزن بیش از حد و چاقی نیز خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد ، زیرا چربی اضافی بدن، می تواند پاسخ سلول ها به انسولین را دشوارتر کند. سایر عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به دیابت عبارتند از: سابقه خانوادگی دیابت، فشار خون بالا، انتخاب نامناسب رژیم غذایی و افزایش سن.

دیابت در دوران بارداری

دیابت بارداری وضعیتی است که در آن، سطح قند خون در زنان بارداری، که قبلاً هرگز دیابت نداشته اند، بالاتر از حد طبیعی است علت ابتلا به دیابت بارداری این است که جفت، هورمون هایی تولید میکند که بر روی عملکرد انسولین تاثیر گذاشته و باعث مقاومت سلول ها نسبت به انسولین میشود. . دیابت بارداری معمولاً در حدود هفته 24 تا 28 بارداری ایجاد می شود و از طریق آزمایش تحمل گلوکز قابل تشخیص است. دیابت بارداری معمولاً پس از زایمان برطرف می‌شود، اما می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو را در مراحل بعدی زندگی هم برای مادر و هم برای کودک افزایش دهد. دیابت بارداری باعث افزایش احتمال ابتلا به فشار خون بالا در بارداری میشود.

انواع دیابت و علت به وجود آمدن آنها - خانم بارداری که دیابت دارد

مدیریت و کنترل دیابت بارداری شامل نظارت بر سطح قند خون، استفاده از رژیم غذایی سالم، انجام فعالیت بدنی منظم و در برخی موارد مصرف انسولین یا سایر داروها برای کنترل سطح قند خون است. این عارضه می تواند اثرات کوتاه مدت و بلندمدت بر روی مادر و جنین داشته باشد. همچنین می تواند منجر به عوارضی در دوران بارداری و زایمان شود، مانند نیاز به سزارین.

از سوی دیگر، دیابت بارداری خطراتی را برای نوزاد نیز به همراه دارد. قند اضافی در جریان خون مادر می تواند از جفت عبور کند و پانکراس نوزاد را تحریک کند تا انسولین اضافی تولید کند. این می تواند باعث بزرگ شدن نوزاد بیش از حد معمول شود و زایمان را سخت ترکند.

علاوه بر این، نوزادانی که از مادران مبتلا به دیابت بارداری متولد می شوند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به چاقی، دیابت نوع 2 و مشکلات متابولیک در مراحل بعدی زندگی قرار دارند. بنابراین، برای زنان باردار ضروری است که به دنبال مراقبت های پزشکی مناسب و پیروی از یک سبک زندگی سالم برای مدیریت دیابت بارداری و به حداقل رساندن اثرات منفی آن بر روی خود و نوزادشان باشند.

پیش دیابت، زنگ خطرسلامتی!

یکی دیگر از انواع دیابت، پیش دیابت است. در واقع پیش دیابت یک وضعیت سلامتی جدی در بدن است که اگر کنترل نشود، به دیابت نوع 2 تبدیل میشود. در پیش دیابت میزان قند خون در بدن بین 110 تا 126 است و اگر از این مقدار بالا تر برود، تبدیل به دیابت نوع دو میشود. بیماران مبتلا به پیش دیابت همواره در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دو و بیماری های قلبی و سکته میباشند. اما این افراد میتوانند با تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی خود، میزان قند خونشان را کاهش داده و از دیابت نوع دو و عوارض آن جلوگیری کنند.

دیابت بی مزه چیست؟

دیابت بی مزه هیچ ارتباطی با افزایش میزان قند خون در بدن نداشته و طبق تعریف ویکی پدیا تنها به دلیل افزایش حجم ادرار ، با دیابت مشابهت دارد، دیابت بی مزه یک اختلال هورمونی بسیار نادر است.

سبک زندگی و تاثیر آن بر ابتلا به دیابت

سبک زندگی نقش مهمی در ایجاد انواع دیابت دارد. داشتن عادات اشتباه مانند رژیم غذایی نامناسب، عدم فعالیت بدنی و مصرف دخانیات خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا حد زیادی افزایش می دهد. رژیم غذایی سرشار از قند، غذاهای فرآوری شده و چربی های اشباع شده می تواند منجر به افزایش وزن و مقاومت به انسولین شود که هر دو از عوامل مهم  ایجاد انواع قند خون هستند.

 به طور مشابه، سبک زندگی بدون تحرک و  ورزش منظم، احتمال چاقی را افزایش می دهد و توانایی بدن در استفاده از انسولین را کاهش می دهد. سیگار کشیدن نیز باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت می شود، زیرا به رگ های خونی آسیب می رساند و توانایی بدن برای تنظیم سطح قند خون را مختل می کند. انتخاب سبک زندگی مناسب، مانند حفظ یک رژیم غذایی متعادل، انجام  فعالیت های بدنی منظم و پرهیز از سیگار، می تواند به پیشگیری یا کنترل انواع دیابت کمک کند.

جلوگیری از دیابت در کودکان

در حال حاضر برای پیشگیری از دیابت نوع یک در کودکان هیچ راهی وجود ندارد، اما شما میتوانید با رعایت نکاتی ساده، از دیابت نوع 2 در کودکان جلوگیری کنید. یکی از موضوعاتی که باید همواره به آن دقت کنید، وزن کودکان است، کودکانی که دارای اضافه وزن هستند و یا چاقی شکمی دارند، بیشتر از سایر کودکان در معرض ابتلا به دیابت نوع دو هستند.

انواع دیابت و علت به وجود آمدن انها - کودکی که دیابت دارد

داشتن فعالیت بدنی و انجام ورزش های منظم، ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش میدهد، سعی کنید فرزندتان را به پیاده روی و شرکت در مسابقات و فعالیت های ورزشی، تشویق کنید. داشتن رژیم غذایی سالم و جلوگیری از افزایش وزن بسیار مهم است اما به این نکته توجه کنید که فرزند شما در سن رشد است و نباید رشد او مختل شود، بنابراین برای تغییر رژیم غذایی و کاهش وزن کودک، حتما با پزشک مشورت کنید.

پیشگیری و مدیریت انواع دیابت

مرض قند خون یک بیماری جدی و طولانی مدت است که نیاز به مدیریت و کنترل دائمی دارد، به همین دلیل پیشگیری از انواع دیابت بسیار مهم و ضروری است. دیابت نوع یک بیشتر به خاطر دلایل ژنتیکی به وجود می آید و در حال حاضر راهی برای جلوگیری از این نوع قند خون وجود ندارد. اما شما میتوانید با رعایت برخی از توصیه های پزشکی، از دیابت نوع دو، پیش دیابت و دیابت بارداری جلوگیری کنید.

برای پیشگیری از انواع دیابت داشتن سبک زندگی سالم مهمترین موضوع است و شامل حفظ یک رژیم غذایی متعادل، انجام فعالیت های بدنی منظم، حفظ وزن سالم و اجتناب از مصرف دخانیات است. با رعایت این اقدامات پیشگیرانه می توان خطر ابتلا به انواع دیابت را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند، اندازه گیری و کنترل منظم  سطح قند خون و جلوگیری از عوارض این بیماری، ضروری است. برای کنترل سطح قند خون باید به صورت مداوم بر قند خون نظارت کنید و طبق توصیه پزشکتان از دارو ها و رژیم غذایی مناسب استفاده کنید. فراموش نکنید که باید همیشه با پزشک یا متخصص غدد و تغذیه در ارتباط باشید تا بتوانید به بهترین شکل میزان قند خون خود را کنترل کنید.

اهمیت تشخیص زود هنگام انواع مرض قند خون

اهمیت تشخیص زودهنگام انواع قند خون را نمی توان نادیده گرفت. تشخیص زودهنگام انواع دیابت امکان مداخله و مدیریت به موقع بیماری را فراهم می کند و عوارض دیابت را به حداقل می رساند. دیابت یک بیماری مزمن است و اگر تشخیص داده نشود ویا درمان نشود، می تواند منجر به عوارض جدی مانند بیماری قلبی، آسیب کلیوی، آسیب های عصبی و مشکلات جدی بینایی شود. تشخیص زودهنگام و اصلاح رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی، به کنترل سطح قند خون و جلوگیری یا به تاخیر انداختن عوارض آن کمک میکند.

نقش دارو، انسولین درمانی و اصلاح سبک زندگی در مدیریت دیابت

نقش دارو، انسولین درمانی و اصلاح سبک زندگی در مدیریت انواع دیابت بسیار مهم است. داروهای خوراکی ضد دیابت با افزایش تاثیر انسولین، به کاهش سطح گلوکز خون کمک می کند. از سوی دیگر، انسولین درمانی برای مبتلایان به دیابت نوع 1 و گاهی اوقات برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ، که نمی توانند تنها با داروهای خوراکی قند خونشان را کنترل کنند، ضروری است.

انسولین مسئول تنظیم سطح قند خون است و تجویز آن می تواند به حفظ سطح طبیعی گلوکز در بدن کمک کند. در نهایت، اصلاح سبک زندگی از جمله انجام ورزش های منظم، رژیم غذایی متعادل، مدیریت وزن و کاهش استرس برای مدیریت و کنترل انواع دیابت ضروری است.

در این مقاله به بررسی انواع دیابت و علت به وجود آمدن آن ها پرداختیم، شناخت انواع قند خون و علت به وجود آمدن آنها، برای مدیریت و درمان این بیماری بسیار مهم است. کنترل دائمی سطح قند خون به متخصصان اجازه می دهد تا برنامه های درمانی را بر اساس این نتایج تنظیم کنند و به بهبود شرایط بیماران دیابتی کمک کنند.

این مطلب فقط برای اطلاع رسانی و آموزش می باشد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب با پزشک خود مشورت کنید. برای کسب اطلاع بیشتر بیانیه رفع مسئولیت الو دیابت را مطالعه کنید.

محصولات پر فروش

2 پاسخ

    1. سلام و درود. سطح قند خون به عوامل زیادی بستگی داره. باید حتما با پزشک مشورت کنید تا با انجام آزمایشات پزشکی نظر قطعی بدهند. اما به هر حال بهتون توصیه میکنیم اقدامات لازم برای پیشگیری از دیابت رو انجام بدهید و رژیم غذایی مناسبی را دنبال کنید. مقاله ( غذاهای مفید برای دیابت ) در رژیم غذایی بهتون کمک میکنه، ولی حتما حتما با پزشک مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *